חוות סיקורה
סיקורה – אוצרות הים על היבשה
חברת סיקורה, שהוקמה בישראל בשנת 2001 ונולדה מתוך אהבה עמוקה לים ולסביבה. מה שמייחד את סיקורה הוא היכולת לגדל אצות ים, המכילות את כל היתרונות הבריאותיים של הים, על היבשה – וכל זאת תוך שמירה על האקולוגיה הימית העדינה. המומחים שלנו פיתחו טכנולוגיה מתקדמת ומוגנת בפטנט, המאפשרת לגדל אצות איכותיות בצורה ידידותית לסביבה. לאחרונה החלה החברה לתת שירותים סביבתיים ירוקים לסילוק מזהמים ממי רכז ומים מלוחים לחברות התפלה ונמלים. הראשונה שרכשה שירותים אלה, היא חברת המים לישראל “מקורות”.
החווה שלנו – חדשנות בגידול אצות
חקלאות ימית של אצות למאכל קיימת כבר אלפי שנים, בעיקר במזרח הרחוק, שם אצות ים הן מזון בסיסי. אך סיקורה לוקחת את התחום צעד קדימה. בחווה שלנו עובדים ביולוגים ימיים ואנשי טכנולוגיה כדי ליצור מערכת גידול מתקדמת וייחודית. בנוסף לגידול האצות, אנו שמים דגש על מחקר מתקדם בתחום האצות הרב-תאיות כמו אולווה (אצה ירוקה) וגרצילריה (אצה אדומה-חומה).
אצות האולווה והגרצילריה – עושר תזונתי מהטבע
אצת האולווה שלנו עשירה ברכיבים תזונתיים כמו חלבון מלא, סיבים תזונתיים, מינרלים, נוגדי חמצון וכלורופיל מה שמעניק לה את הצבע הירוק, הבריא והרענן. עם טעמה האוממי הייחודי, היא משתלבת נהדר במגוון מתכונים ומוסיפה עומק טעם ייחודי. אולווה היא גם רכיב מרכזי בסדרת תוספי התזונה שלנו, המשלבים אצות עם רכיבים תזונתיים נוספים לתמיכה בבריאות.
אצת האולווה משמשת גם כספוג ביולוגי טבעי לסילוק מזהמים מהמים ובכך יכולה לתרום לשימור הסביבה הימית.
אצת הגרצילריה, בעלת המראה האדום והאקזוטי, מצטיינת בטעם עשיר ועמוק. היא משמשת כתוסף טבעי להענקת טעם וצבע למנות רבות, ובנוסף לרכיבים התזונתיים שהוזכרו מעלה היא מכילה גם אגר, ג’לטין צמחי לתעשיית המזון תחליף מושלם לג’לטין מהחי ואגרוז המשמש את תעשיית המדיקל.
סיקורה לא רק מגדלת אצות – היא מובילה את הדרך בחדשנות, קיימות ושמירה על הטבע, האדם ובריאותו.