3. בדומה לצמחי יבשה, אצות מהוות את עיקר מזונם של מגוון בעלי חיים ימיים וחשובות מאד לאקולוגיה הימית.
4. גודלן של האצות מאד מגוון, ישנן מיקרו-אצות מיקרוסקופיות ומאקרו-אצות גדולות, אותן ניתן לראות מכסות סלעים או נישאות במי הים.
5. ישנן אצות הגדלות במים מליחים, אצות ים (Seaweed), ואצות הגדלות במים מתוקים, אותן אפשר למצוא במקווי מים שונים.
6. האצות עשירות ברכיבים תזונתיים מהוות מקור לוויטמינים, מינרלים, חלבון, חומצות שומן, סיבים תזונתיים ואנטיאוקסידנטים.
7. תרבויות שחיו ליד הים וניזונו ממנו, כמו התרבות היפנית, משלבות את האצות בתזונה מזה מאות שנים.
8. אצות כבר מזמן לא רק בסושי – מאז החל השף הידוע ג’ימי אוליבר לספר על סגולותיהן של אצות הים, מסעדות ושפים ברחבי העולם החלו לשלב אצות ים בשלל מתכונים טעימים. מוס שוקולד עם תיבול אצות כבר טעמתם?
9. טרנד עולמי – כיום עושרן התזונתי של האצות ידוע, והן הפכו לא מכבר, למזון השולט בקרב שוחרי בריאות ותזונה ברחבי העולם.
10. בעבר צרכו את האצות בעיקר כמאכל, מעכשיו, כל מי שרוצה ליהנות מיתרונותיהן הבריאותיים, יכול לצרוך אותן גם כתוספי תזונה!