חורף, גשום וקר, וכמה מתאים לשבת ליד החלון ולצפות בגשם היורד, עם ספל תה חם או כוס מרק משביעה. בעונה זו של השנה, מומלץ לצרוך מזון חם, משביע, עשיר במינרלים וויטמינים חיוניים. אצות הים מכילות ויטמינים ומינרלים ונהדרות לתיבול וגיוון כל מרק אפשרי. הנה כמה רעיונות.
מתכוני מרקים בתיבול אצות אולווה
חומרים ל 4-6 מנות:
4 כפות שמן זית
6 שיני שום
8 עגבניות גדולות
עגבניות מרוסקות (קופסה קטנה. עדיף בלי חומרים משמרים)
10 עלי בזיליקום
4-6 קוביות אצות סיקורה
1 כף פפריקה מתוקה
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. מטגנים את שיני השום, קצוצות, עם שמן הזית, בסיר בינוני
2. מוסיפים את העגבניות, קלופות וחתוכות, מכסים במים ומביאים לרתיחה
3. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל, ומעט סוכר לפי הטעם, מבשלים עד להתרככות העגבניות
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, האצות והבזיליקום
5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, לקרם חלק
6. מבשלים עד להרתחה, מקררים ומגישים
חומרים ל 6-8 מנות:
2 גזרים
1/2 ראש סלרי
1 בצל קטן
1 כפית ג’ינג’ר מגורד
50 גרם עלי סיקורה שטופים וחתוכים לרצועות
300 גרם טופו
8 פטריות שמפיניון
1/2 1 ליטר מים
4 כפות מיסו בהיר (שירו מיסו)
מעט שמן
להגשה (לא חובה) 2-3 גבעולי בצל ירוק ואטריות אורז מוכנות
הוראות הכנה:
1. חותכים את הירקות; את הגזר, הבצל והסלרי לקוביות, את הפטריות לפרוסות ואת הטופו לקוביות
2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את קוביות הגזר והסלרי עם הבצל והג’ינג’ר, במשך 5-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים מעט ומעלים ניחוח
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
4. מוסיפים את אצות האולווה, הטופו והפטריות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, בודקים שהגזר והסלרי רכים ומנמיכים את הלהבה
5. מוסיפים את המיסו ומערבבים עד שהמיסו מתמוסס לחלוטין במי המרק, טועמים, מניחים להתבשל עוד כמה דקות ומסירים מן האש
6. מגישים בקערה עם בצל ירוק ואטריות אורז