יכול להיות שהרבה מכם כבר עושים את זה ולא יודעים, אבל אם אתם מכינים ירקות חמוצים/כבושים בבית אתם למעשה מגדלים כמות רבה מאד של חיידקים פרוביוטיים! החמוצים אותם רבים אוהבים לאכול, עשירים בפרוביוטיקה טבעית הנוצרת מתהליך התסיסה (הומולקטית) של הירקות. זוהי דרך נפלאה להעשיר את הגוף בפרוביוטיקה באופן טבעי ודרך קלה לתת לילדים חיידקים פרוביוטיים.
מדוע חשוב לצרוך פרוביוטיקה? לפרוביוטיקה השפעה על מערכת העיכול, היא עשויה לסייע בתהליך ההרזייה וישנם מחקרים המראים כי לחיידקים פרוביוטיים השפעה על:
נכון שהרבה יותר קל לגשת לסופר הקרוב ולרכוש שימורים אך שימו לב – כל החומרים המשמרים או החומץ המתווספים לקופסאות השימורים שעל המדפים לא מאפשרים לחיידקים להתרבות כך ששימורים אינם מכילים פרוביוטיקה!
הכנת פרוביוטיקה ביתית פשוטה וקלה מאד ויותר מכך, הוספת כמוסת “סינביוטיקה” לצנצנת תגביר את כמות החיידקים באופן משמעותי!
תהליך ההתססה מתרחש כאשר החיידקים הנמצאים באופן טבעי על הירקות הופכים את הסוכר הנמצא בירק לחומצה לקטית (חומצת חלב). החומצה הזו מעניקה לירק את טעמו החמוץ ואינה נותנת לחיידקים היוצרים ריקבון אפשרות להתפתח, כך למעשה הירק משומר ואינו נרקב.