fbpx
acess
search
cart 0 cart 0
אין מוצרים בסל הקניות. close

אין מוצרים בסל הקניות.

צ'ט אנושי

מתכון לירקות כבושים עשירים בפרוביוטיקה

20 November 2024 דיאטה , הריון והנקה , חיים בריא , טבעוני / צמחוני , מתכוני אצות , נשים , ספורטאים

יכול להיות שהרבה מכם כבר עושים את זה ולא יודעים, אבל אם אתם מכינים ירקות חמוצים/כבושים בבית אתם למעשה מגדלים כמות רבה מאד של חיידקים פרוביוטיים! החמוצים אותם רבים אוהבים לאכול, עשירים בפרוביוטיקה טבעית הנוצרת מתהליך התסיסה (הומולקטית) של הירקות. זוהי דרך נפלאה להעשיר את הגוף בפרוביוטיקה באופן טבעי ודרך קלה לתת לילדים חיידקים פרוביוטיים. 

מדוע חשוב לצרוך פרוביוטיקה? לפרוביוטיקה השפעה על מערכת העיכול, היא עשויה לסייע בתהליך ההרזייה וישנם מחקרים המראים כי לחיידקים פרוביוטיים השפעה על:

  • הטבה במקרים של אטופיק דרמטיטיס1
  • מסייעים למתן מצבים של דכאון וחרדה2
  • שיקום פלורת המעיים לאחר נטילת האנטיביוטיקה3
  • תפקוד תקין של מערכת החיסון4

 

נכון שהרבה יותר קל לגשת לסופר הקרוב ולרכוש שימורים אך שימו לב – כל החומרים המשמרים או החומץ המתווספים לקופסאות השימורים שעל המדפים לא מאפשרים לחיידקים להתרבות כך ששימורים אינם מכילים פרוביוטיקה!מתכון לירקות כבושים עם פרוביוטיקה

הכנת פרוביוטיקה ביתית פשוטה וקלה מאד ויותר מכך, הוספת כמוסת “סינביוטיקה” לצנצנת תגביר את כמות החיידקים באופן משמעותי! 

מהו תהליך התסיסה?

תהליך ההתססה מתרחש כאשר החיידקים הנמצאים באופן טבעי על הירקות הופכים את הסוכר הנמצא בירק לחומצה לקטית (חומצת חלב). החומצה הזו מעניקה לירק את טעמו החמוץ ואינה נותנת לחיידקים היוצרים ריקבון אפשרות להתפתח, כך למעשה הירק משומר ואינו נרקב.

מתכון להכנת ירקות כבושים עשירים בפרוביוטיקה 

  • כדאי להשתמש בירקות אורגניים – הריסוס עלול להרוג את אוכלוסיית החיידקים הטובה שנמצאת על הירקות באופן טבעי
  • יש לוודא שמשטח העבודה, הירקות, הידיים, הסכין – הכל נקי.
  • מומלץ לעקר את הצנצנת לפני השימוש (לשטוף במים רותחים) כדי לוודא שהיא נקייה
  • הכניסו את הירקות (מלפפונים, כרוב, שום) לתוך המיכל ואליו צקו מים פושרים עם מלח – על כל כוס מים פושרים הכניסו כף מחוקה של מלח
  • פזרו על החלק העליון חופן שמיר (מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל צ’ילי)
  • פתחו כמוסה אחת של “סינביוטיקה” והכניסו את תכולתה לצנצנת – בדרך זו אתם בעצם מוסיפים 30 מיליארד חיידקים ידידותיים מ 8 זנים נבחרים ובכך מעשירים את החיידקים הפרוביוטיים בתהליך הכבישה.
  • השאירו 1-2 ס”מ של מרחק בקצה העליון כדי לאפשר את התסיסה
  • סיגרו היטב את המכסה והניחו בטמפרטורת החדר (רצוי סביב 22 מעלות) ובמקום מואר 
  • כדאי מדי פער לנער את הצנצנת ולפתוח כדי לשחרר גזים
  • לאחר שבוע בדקו את טעמם של הירקות והמשיכו עד שתגיעו לטעם הרצוי
בתאבון!
 
 
 

 
  1. J Altern Complement Med. 2017 Apr;23(4):249-258. doi: 10.1089/acm.2016.0023. Epub 2016 Nov 14. Probiotics and Subclinical Psychological Symptoms in Healthy Participants: A Systematic Review and Meta-Analysis.
  2. JAMA Pediatr. 2016 Mar;170(3):236-42. doi: 10.1001/jamapediatrics.2015.3943. Synbiotics for Prevention and Treatment of Atopic Dermatitis: A Meta-analysis of Randomized Clinical Trials.
  3. Reid G. Probiotics to prevent the need for, and augment the use of, antibiotics. Can J Infect Dis Med Microbiol. 2006 Sep;17(5):291-5. doi: 10.1155/2006/934626. PMID: 18382642; PMCID: PMC2095085.
  4. Rostyslav V. Bubnov, Mykola Ya Spivak, Liudmyla M. Lazarenko, Alojz Bomba, Nadiya V. Boyko, Probiotics and immunity: provisional role for personalized diets and disease prevention, EPMA Journal, 2015, Volume 6, Number 1, Page 1 

כתבות מומלצות

לכתבות נוספות
whatsapp

סיקורה - בריאות מהים

תפריט נגישות