אצות הים הן כבר טרנד עולמי והן כאן כדי להישאר. אז למה תוספת אצות ים לתפריט היא הדבר הבא?
לגוון את התיבול – אצות הים בעלות מליחות קלה ומעולות לתיבול, והן גם מכילות ויטמינים ומינרלים, על כן, אם תתבלו את מזונכם באצות ים, תתפסו שתי ציפורים במכה.
טעם מנצח – האצות ידועות בטעם ה”אוממי” שלהן, הטעם החמישי (בנוסף למתוק, מלוח, חמוץ ומר) אשר פירושו ביפנית “טעים ביותר”. טעם האוממי, התגלה על ידי הפרופסור היפני קיקונאה איקדה מאוניברסיטת טוקיו, אשר התבסס במחקרו על רוטב בסיס במטבח היפני, המכיל אצות.
שלל מתכונים פשוטים וטעימים – האצות מככבות במגוון גדול של מתכונים, החל משייק וסלט, וכלה ברטבים, תבשילים ואפילו מאפים. לא צריך להיות שף דגול כדי להוסיף אצות לתפריט היומיומי.
גם תושבי אוקינווה ביפן מוסיפים אצות ים לתפריט היומי. אצות הים נפוצות מאד במטבח היפני ונמצאות בשימוש רווח, מזה מאות שנים, בקרב תושבי מזרח אסיה.
עושים דיאטה? ספורטאים? צמחונים או טבעונים? הקפידו על תזונה מלאה, ודאו שאתם צורכים את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים, חלבון וחומצות שומן, והעשירו את תזונתכם בירק עשיר בסיבים תזונתיים. אצות ים הן תוספת מצוינת לתפריט מאוזן, הן מוסיפות טעם מתובל, יחד עם חלבון וסיבים תזונתיים.