לוח הזמנים העמוס והמודרני, לא תמיד משאיר זמן לשמירה על תזונה בריאה. בין עשרות המיילים עליהם את צריכה לעבור, הילד שצריך נעליים חדשות והאירוע המשפחתי אליו את חייבת להגיע, קשה למצוא זמן לחתוך ירקות לסלט או לבשל אוכל ביתי ומזין.
ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה מאין כמותה, הגוף מתעורר רעב לאנרגיה משנת הלילה הארוכה, וללא ארוחה מזינה, רובינו נתפתה לשתיית משקאות עתירי סוכר וקפאין. דרך מצוינת להתחיל את הבוקר ברגל ימין, היא עם שייק ירוק, קל ומהיר להכנה, ועשיר במרכיבים תזונתיים.
1 צרור עלי סלרי (“אמריקאי”) שטוף היטב
2 קוביות אצות אולווה או כפית מדידה מחוקה של “מולטיקס” – מולטי ויטמין המכיל 4 אצות (אולווה, כלורלה, ספירולינה והמטקוקוס)
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי
1 תפוח ירוק מגולען
1-2 תמרי מג’הול מגולענים
1 כוס קוביות קרח
1 כוס מים קרים
מניחים את כל החומרים במיכל הבלנדר וטוחנים היטב, עד לקבלת שייק במרקם חלק.
ניתן גם לגוון את השייק; למי שאוהבת מתוק מומלץ להוסיף דבש או סילאן, מי שמעוניינת להגדיל את הערך הקלורי, יכולה לעשות זאת על ידי תוספת טחינה גולמית או חמאת שקדים, ומי שחובבת מיצי ירקות, תהנה מתוספת גזר או סלק טרי.