הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה נוירולוגית הנובעת מקושי בוויסות קשב ומיקוד ריכוז. לעתים מלווה בתופעות נוספות כגון: הפרעות במצב הרוח, חרדה, בעיות התנהגות ולקויות למידה. כיום ההנחה הרווחת היא כי התופעה שכיחה וקיימת אצל 7%-10% מהאוכלוסייה, בכל שכבות הגיל. אמנם השיח והאבחון לבעיות קשב וריכוז מתרכז בעיקר בתקופות הלמידה, בשל הקשיים הנוצרים בתקופות בית הספר והלימודים האקדמיים, אך הפרעת קשב וריכוז באה לידי ביטוי בכל תחומי החיים, גם במישורים התעסוקתי, הבין-אישי והנפשי.
כיום רווחת ההנחה כי לחומצות שומן מסוג אומגה 3 השפעה מטיבה בהקלה ו/או טיפול בתסמינים של הפרעת ADHD, כאשר חומצת שומן מסוג DHA מהווה רכיב שומני חשוב במבנה המוח ובמבנה הממברנות בתאי המוח. למעשה DHA מהווה עד 80% מהרכב השומן בתאי עצם המאובחנים בלקות תפקודית המאפיינת ADHD. בנוסף לכך חומצות שומן מסוג EPA משפיעות על ייצור נוירוטרנסמיטורים, אותם אותות המעבירים מסרים עצביים וכך משפרות את זרימת הדם למוח.